Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati

Odgovor gradonačelnika Škvarića županu Čačiću

    Pročitano 1119 puta
  • Ispis
  • Ispis

Poruka Čačiću: Izludila vas je žudnja za moći

Ovu današnju konferenciju za medije sazvao sam s obzirom na to da se u svom neviđenom političkom divljanju i verbalnom bičevanju svih koji mu nisu po volji obrušio i na mene.

U svom dugogodišnjem političkom radu vidio sam i doživio svašta pa sam i dosad retoriku Radimira Čačića promatrao s distance, kao kad imate posla s nečim što ne želite dirati jer biste se time mogli zaprljati.

Stoga ću tu osobu u daljnjem tijeku ove konferencije za medije radi identifikacije i poruka koje joj mislim uputiti oslovljavati  tek prezimenom i  to zato jer jedna takva tragična i po uljuđen politički i demokratski dijalog pogubna pojava na političkoj sceni sjevera Hrvatske iz mnogih razloga ne zaslužuje da je se naziva gospodinom.

Želim se prije svega danas osvrnuti na laži koje je Čačić iznio u Lepoglavi. Naglasit ću samo dvije jer za sve ostale trebale bi nam čitav dan. Prva je laž da HNS više ne postoji. Ako ništa drugo onda ja sam demantiram tu laž jer ja sam i sada  član HNS-a, a i inače sam član od 1991. godine i tada nisam imao nikakve veze sa Čačićem. (pravi HNS-ovac koji daje na veličini i težini).

Kada govorimo samo o Varaždinskoj Županiji to demantira i 10-tak mojih kolega gradonačelnika i načelnika – govoreći sportskim rječnikom 10: 0 za HNS protiv Reformista. Ako tu još uključimo 2 saborska zastupnika i Potpredsjednika Vlade onda to govori o snazi stranke i to je prava činjenica a ne nekakve kvazi ankete kojima maše Čačić – pametnom dosta.

A gdje su tu Reformisti, gdje je Čačić. Stranka koja počiva na jednom čovjeku. Uz svakodnevne slučajeve političke korupcije vidimo da je Čačić počeo i kokošariti. Pošto na izborima za predstavnička tijela općina i gradova uglavnom nigdje nije uspio dobiti nijednog vijećnika, počeo je ucjenama uzimati  samo HNS-ove vijećnike. Kad ne možeš sam - ukradi. I još se s ukradenim slikaj i javno pohvali. Kako to nazvati?

Ili si izmišljaju neke funkcije da dobiju na važnosti – gdje ste čuli za POSEBNE SAVJETNIKE.

Čačić kao gospodarstvenik – sjetite se CONINGA

Čačić kao političar – jedini župan kojeg su smijenili prije isteka mandata

Čačić potpisuje samo ugovore koje je Štromar pripremio baz da se barem zahvali na tome, kiti se tuđim perjem.

Neka barem nešto radi  - evo npr. neka što prije raspiše natječaj za izgradnju podizne platforme i uređenja ambulante u Lepoglavi – projekt je inicirao grad Lepoglava i Štromar. Neka osigura ŽUC-u sredstva za klizišta u Kameničkom Podgorju i neka napokon započne brzo cestu prema Lepoglavi.

Drugu laž koju je Čačić iznio je da:

Citat: - „usprkos svojoj nesposobnosti on uspijeva ponovno dobiti mandat. To je tužno za Lepoglavu i za općenitu političku sliku“. (aktualno.hr)

Citat: -„ Vaš gradonačelnik je definitivno najveća pogreška“

Ja sam kao što sam rekao na početku , doživio svašta, kao javna osoba moram biti spreman na svakakve napade mada se ne slažem s time. Ovdje ističem ipak da je ovo moj četvrti mandat u kontinuitetu na kojem su me izabrali građani grada Lepoglave a ja ne dam da se NJIH VRIJEĐA.

Zar on misli da su građani grada Lepoglave nesposobni procijeniti ljude koji žive za svoj grad i spremni su nesebično raditi za dobrobit svoga grada. Tražim da se JAVNO ISPRIČA GRAĐANIMA GRADA LEPOGLAVE.

Kada Čačić kaže da sam za njega najveća pogreška onda je to meni veliko priznanje.  Nikada nisam dopustio da sa mnom manipulira u svom bahatom stilu. Nikada nisam dopustio da mi nameće svoje „kvazi vizionarske ideje“ posebno nisam dopustio da preko mene svoje bolesne težnje projicira na javni prostor, kada se s divljačkom strašću, bezobrazlukom i neviđenim uvredama na osobnoj razini obračunava s ljudima koji mu ništa osobno nisu krivi, već samo politički razmišljaju drukčije ili su s druge strane političkog spektra, onda je to nešto totalno bolesno i nešto što zahtijeva stručnu pomoć. Jer zdrava težnja za političkim uspjehom je jedno, dok je patološka žudnja za moći nešto sasvim drugo. Radimir Čačić po pitanju moći je naprosto bolestan.

Radimira Čačića je žudnja za političkom moći toliko izludila da ne uvažava nikog. Sve suradnike – poštovani suradnici Čačića, upamtite što vam danas govorim – on vas treba tek kao sredstvo koje će mu poslužiti ostvarenju toga cilja. Ukoliko mu ne poslužite, Čačić će vas prožvakati i ispljunuti, kao što je dosad učinio sa svima koji su odbili bespogovorno mu služiti. Još bih spomenuo neka se Čačić sjeti tko je stajao uz njega i tko ga je branio dok je otišao u zatvor a tko ga je napadao pa neka onda veli tko je čovjek a tko gad. Neka se samo prisjeti konferencije za medije od prije 4 godine nakon lolkalnih izbora, kada nas je obasipao hvalospjevima, a sada nakon 4 godine smo nesposobni.

Ovoga puta iznimno ću učiniti i reći sljedeće: Od nekih pogrešaka koje je u svom političkom djelovanju učinio HNS, definitivno najveća, najtragičnija i najpogubnija zove se Čačić.

HNS kao stranka i svi mi u HNS-u koji smo se kroz dugi niz godina na terenu poderali  kako bismo ljudima doveli asfalt i javnu rasvjetu, sagradili  škole, igrališta, dvorane, ceste i svašta drugo, svi mi jako dobro znamo zbog čega smo Čačića „šupirali“ iz stranke.

Bez obzira što ste se ponijeli bahato i nekulturno prema meni i građanima grada Lepoglave, što vas je izludila  žudnja za moći predlažem vam da pružite ruku suradnje za razvoj i opću dobrobit ne samo Lepoglave nego i svih gradova i općina u Varaždinskoj Županiji.

Želimo da vas se povezuje s Lepoglavom putem suradnje i projekata za koje bi morali znati i želim Vas s njima upoznati, jer moto je Lepoglave dođite zato što želite, a ne zato što morate.