Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati

Izborna Skupština Podružnice HNS Ivanec

    Pročitano 1258 puta
  • Ispis
  • Ispis

Diplomirani pravnik Branko Putarek novi je – stari predsjednik Podružnice Hrvatske narodne stranke – Liberalnih demokrata grada Ivanca. Novi četverogodišnji predsjednički mandat povjeren mu je na Izbornoj skupštini gradske Podružnice HNS-a koja je, u nazočnosti stotinjak članova (od nazočnih 98 članova Putarek je dobio 97 glasova), u četvrtak, 9. studenog, održana u prostorijama Srednje škole Ivanec.

Za nove potpredsjednike izabrani su mr. sc. Lidija Kozina iz Ivanca i Josip Grđan iz Osečke.

Uz novo Predsjedništvo, to su osobe koje će u novom mandatu nastaviti voditi ivanečku podružnicu HNS-a na način koji će joj osigurati dosadašnji uspješni kontinuitet u radu te renome najbrojnije i svakako jedne od najuspješnijih stranačkih podružnica u Hrvatskoj.

Potvrđuju to i podaci koje je u svom izvješću i osvrtu na rad u proteklom mandatu iznio predsjednik B. Putarek.

Naglasivši da Podružnica HNS-a Ivanec broji 1.168 registriranih članova, što je rezultat intenzivnog rada na terenu u suradnji s izvršnom gradskom vlasti, osvrnuo se i na lokalne izbore. Istaknuo je da je na njima HNS postigao sjajne rezultate, što potvrđuje podatak da u tekućem mandatu samostalno obnaša izvršnu gradsku vlast s gradonačelnikom i oba dogradonačelnika iz redova HNS-a.

To nije sve: HNS u Gradskom vijeću ima više vijećnika nego li u prethodnom mandatu. Nadalje, od ukupno 30 mjesnih odbora na području grada Ivanca, HNS „drži“ čak 23 mjesna odbora, s time da je na mjesnim izborima tri mjesna odbora izgubio, ali je zato dobio sedam novih.

Naglasio je da će u novom mandatu svi napori biti usmjereni na nastavak dosadašnjeg načina rada temeljem kojeg je većina građana prepoznala HNS kao dugoročno ozbiljnu opciju čije je djelovanje u usmjereno prema konkretnim projektima i odgovornom odnosu prema građanima i koja bježi od sitnog politikantstva svake vrste.

O radu Ženske inicijative HNS-a u protekle četiri godine izvijestila je njena predsjednica Katica Levanić te iznijela cijeli spektar najrazličitijih aktivnosti oko kojih je stranka okupljala svoje članice.

Izvješće o radu Interesnog odbora mladih, koji je iznio cijeli niz poslova i aktivnosti koji su, među ostalim, bili vezani uz promotivne i izborne stranačke akcije, izvijestio je njegov predsjednik Nikola Sedlar.

U radu Izborne skupštine sudjelovao je i HNS-ov saborski zastupnik, predsjednik Kluba HNS-a i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić. Toplo pozdravljen, Batinić je, među ostalim, svoje haenesovce upoznao i s nekim aktualnim temama na državnoj razini te novim zakonskim rješenjima slijedom kojih će se i ivanečki proračun iduće godine financijski „podebljati“ za oko 8 milijuna kuna, a što će svakako pridonijeti mogućnosti realizacije mnogih projekata koji se dosad nisu mogli provesti.

Skupštini su nazočili i predstavnici susjednih HNS-ovih gradova i općina – načelnik Općine Klenovnik Mladen Blaško i načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, kao i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić koji se obratio skupu, uputio čestitke na uspješnom radu i novoizabranima poželio jednako plodonosan rad.